sachy penzijni strategie
strategie
čtení na 2 minuty

Seznamte se: Penzijní strategie ZaVodou

Z našich strategií si můžete vybrat tu, která nejvíce odpovídá vašim potřebám. O vše ostatní se postaráme my.

Jak fungují strategie?

Penzijní strategie je způsob, jakým se vaše peníze rozloží do jednotlivých účastnických (penzijních) fondů. Jednotlivé fondy se liší svým zaměřením, mírou rizika i potenciálem výnosu.

Dynamickou složku (to je ta složka, která má větší potenciál výnosu, ale zároveň i rizika) v našich strategiích tvoří Conseq globální akciový účastnický fond, konzervativní složku (s nižší mírou rizika) zastupuje Conseq dluhopisový účastnický fond. Vybrat si můžete z dynamické, vyvážené nebo konzervativní strategie, které se od sebe liší poměrem dynamické složky vůči konzervativní.

tabulka srovnání penzijních strategií ZaVodou

Strategie životního cyklu

Strategii životního cyklu si můžete představit jako svého neviditelného finančního kouče. Spočívá v tom, že se peníze nejprve investují z větší části do dynamických (akciových) fondů s cílem dosáhnout co největšího zhodnocení. S blížícím se odchodem do důchodu se ale prostředky přesouvají do konzervativnějších (dluhopisových) fondů tak, aby byly co nejvíce ochráněny před případnými propady na akciových trzích. Strategie životního cyklu je součástí všech našich strategií.

Zhodnocení strategií a penzijních fondů

Naše účastnické fondy dosahují dlouhodobě skvělých výsledků a Conseq globální akciový fond je dlouhodobě nejvýkonnějším penzijním fondem na trhu. Od svého založení do 31.12.2023 dosáhl na průměrné roční zhodnocení 7,49 %*. Pravidelně se také umisťuje na předních příčkách prestižní soutěže Zlatá koruna, kde již 6x obsadil první příčku.

GRF_Porovnani_dynamickych_UF_03.png

Zhodnocení našich strategií vychází ze zhodnocení jednotlivých účastnických fondů, ze kterých jsou složeny:

tabulka zhodnoceni strategii zavodou

Zhodnocení jednotlivých strategií je kalkulováno před zahajením zkonzervativňování portfólia (zbývající cílová doba je větší než 10 let).

Nevíte, která strategie je pro vás ta nejvhodnější? S výběrem vám pomůže náš investiční dotazník, který vám doporučí strategii, která nejlépe odpovídá vašim zkušenostem a vztahu k riziku. Vyplnit ho můžete zde.

*Minulé výnosy nejsou zárukou výnosů budoucích.

Potřebujete poradit? Domluvte si konzultaci zdarma.

Mohlo by vás zajímat

Získejte jako první rady a tipy pro váš bezstarostný důchod

max. 2 e-maily měsíčně